Merkez Bankası Yine İndirdi!

Merkez Bankası Yine İndirdi!
0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu yıl on birinci kez gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu Toplantısı’nda yeniden faiz indirimine gitti ve politika faizi olarak kullanılmakta olan bir haftalık repo faizini 100 puan indirerek %16’dan %15’e çekti.

Eylül 2021 toplantısında 100 baz puan, Ekim 2021 toplantısında 200 baz puan ve Kasım 2021 toplantısında yapılan 100 baz puan faiz indirimi sonrasında yıl içerisinde toplam 400 baz puan faiz indirimi yapılmış oldu. Bugün yayınlanan karar metninde ise “Kurul, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına yönelik analizleri değerlendirerek politika faizinin 100 baz puan indirilerek yüzde 15 olarak belirlenmesine karar vermiştir. Kurul, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin 2022 yılının ilk yarısı boyunca da etkisini sürdürmesini beklemektedir. Kurul, bu etkilerin ima ettiği sınırlı alanın kullanımını Aralık ayında tamamlamayı değerlendirecektir. “ifadelerine yer verildi.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Bankacılık ve Finans mezunu, 24 yaşında Ekonomi meraklısı birisiyim. Aktif olarak web sitem için yazılar hazırlıyor ve trade işlemleri gerçekleştiriyorum. Yaklaşık olarak 7 yıllık trade deneyimim bulunmaktadır.

Yorum Yap