Trendlerdeki Yazı

Binance Nedir? Nasıl Üye Olunur?

Binance Nedir? Nasıl Üye Olunur?
0

Binance, birçok kripto para birimlerinin ticaretinin yapılabilmesine olanak sağlayan kripto para borsasıdır. Ocak 2018 tarihi itibari ile işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olmayı başarmıştır.

Binance, daha öncelerde high frequency trading yazılımı geliştiricisi olan Changpeng Zhao (CZ) tarafından kurulmuştur. Binance ilk kurulduğu dönem Çin merkezli bir kripto para borsasıydı fakat sonrasında Çin hükümeti tarafından artırılan kripto para düzenlemeleri sebebi ile merkezini Çin’den taşımak zorunda kalmıştır.

Binance’a Nasıl Üye Olunur?

Binance borsasında üyelik oluşturabilmek için öncelikli olarak aşağıda verilen linki kullanmanız gerekiyor. Bu linki kullanarak üye olunduğu zaman ödeyeceğiniz işlem komisyonları için %5 para iadesi kazanacaksınız. Linkte tıkladıktan sonra ise ilgili kutulara e-posta adresi, şifre ve referans kodunuzu yazmanız gerekmektedir.

binance
Binance Nedir? Nasıl Üye Olunur? 8

BİNANCE İNDİRİMLİ KAYIT ÜYELİĞİ

Her ne kadar Binance borsasına kaydolurken menüyü Türkçe olarak kullanma seçeneği bulunuyor olsa da kayıt sırasında kutulara yazılması gereken bilgiler ise şu şekildedir;

E-Mail: Binance üyeliğinizde kullanacağınız e-posta adresiniz.

Password: Binance hesabınız için belirleyeceğiniz şifre.

Confirm Password: Tekrardan şifrenizi yazmanız gereken alandır. Şifre yazarken bir hata olması durumunda tespit edilebilmesi için teyit amaçlı doldurulması gerekmektedir.

Refferance Code: İndirimli işlemlerden faydalanabilmek ve işlemlerinizden para iadesi alabilmek için eklemeniz gereken referans kodu. Eğer ki Ekonomi101 referans linki ile üye olursanız bu tutar %5’tir.

Tüm bu bilgilerin doldurulması sonrasında ise I agree to Binance’s Terms Of Use kutusunu işaretlemeniz ve Register butonuna tıklamanız gerekmektedir. Butona tıkladıktan sonra ise karşınıza şu şekilde doğrulama ekranı gelecektir;

binance nedir

Bu doğrulama adımını tamamlamak için Mouse ile altta yer alan barın hareket ettirilmesi ve puzzle parçasının eksik yere getirilmesi gerekmektedir. Bu adım, robot kullanarak açılacak üyelikleri engelleme amacı ile eklenmiştir. İşlemin tamamlanması ile doğrulama ekranı aşılacaktır.

Tüm bu işlemlerin tamamlanması sonrasında ise e-posta onay işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kaydolurken belirtilen e-posta adresine iletilen doğrulama linkine tıklayarak ilgili işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

E-posta onayı gerçekleştirildikten sonra ise yeniden Binance sitesinin ziyaret edilmesi sonrasında Login tuşu kullanılarak hesaba giriş yapma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamada ise şu ekran ile karşılaşacaksınız;

binance üyelik

Kayıt sırasında kullanılan e-posta adresi ve şifre buraya yazıldıktan sonra Login butonuna tıklanması ve sonrasında ise robot doğrulama adımının geçilmesi ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bu aşama sonrasında ise oluşturmuş olduğunuz Binance hesabınıza erişeceksiniz. Giriş işlemi tamamlanması sonrasında ise şu ekran ile karşılaşacaksınız;

binance nasıl üye olunur

Her ne kadar zorunlu bir işlem olmasa da burada yer alan güvenlik önlemlerinden birisinin aktif edilmesini tavsiye etmekteyiz. Hesabınızın güvenliğini iki faktörlü doğrulama ile daha güvenli hale getirebilmek için iki farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Google Authenticator diğeri ise SMS doğrulaması yöntemidir. Burada tercih her ne kadar kullanıcıya bağlı olsa da Google Authenticator kullanımının daha güvenli olduğunu vurgulamakta fayda var.

İlgili işlemin tamamlanması ile Binance hesabınızı güvenli bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Binance İşlem İndirimlerinden Nasıl Faydalanabilirim?

Binance, referans sisteminin kullanıcılarına kazanç sağlaması ve daha cezbedici olabilmesi için indirim hizmeti sağlamaktadır. Eğer ki Binance hesabınızı oluştururken herhangi bir referans linki kullanırsanız o linke bağlı olarak işlemlerinizden alınan komisyon oranlarından indirim kazanabilirsiniz. İlk başta her ne kadar oldukça düşük gibi görünüyor olsa da bu indirimlerin zaman içerisinde birikerek ciddi tutarlara ulaşabildiğinin bilinmesi oldukça önemli bir noktadır. Bu sebeple, hali hazırda bir üyeliğiniz bulunmuyor ve Binance üyesi olmayı düşünüyorsanız sizde Ekonomi101 referans linkini kullanarak üyelik oluşturabilir ve tüm işlemlerinizin komisyon tutarları üzerinden ekstra %5 indirim kazanabilirsiniz.

binance üyeliği açmak

Binance Tarihçesi

Binance kurucusu Changpeng Zhao kripto para borsasını hayata geçirmeden önce 2005 yılında Şangay’da Fusion Systems’i kurmuştu. Bu şirket brokerlar için high-frequency trading sistemleri kurmaktaydı. CZ, 2013 yılında ise blockchain.info’ya katılmış ve kripto para cüzdanı ekibinin üçüncü üyesi olmuştur. Buna ek olarak ise itibari para ve dijital varlıklar arasında ticaret platformu olarak hizmet vermekte olan OKCoin’de bir yıldan kısa süre olacak şekilde CTO olarak çalışmıştır.

Binance, her ne kadar Çin’de kurulmuş olsa da Çin hükümeti tarafından kripto para birimlerine getirilen yasaklar sebebi ile genel merkezini ve sunucularını Japonya’ya taşımıştır. Mart 2018 tarihi itibari ile ise şirket Tayvan’da ofisler kurmuştur.

İlk olarak 26 Haziran – 3 Temmuz 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilen ICO ile Binance Coin piyasaya sürülmüştür. Bu satış süreci içerisinde ilk aşamada 100.000.000 BNB piyasaya sürülmüştür. Binance Coin (BNB), BEP2 altyapısı ile hizmet vermekte olan ve Binance şirketi tarafından geliştirilen yeni nesil blok zinciri modelidir.

Binance, Ocak 2018 tarihi itibari ile 1.3 milyar USD piyasa değerine ulaşarak en büyük kripto para borsası olmuştu.

Tarihler Mart 2018 tarihini gösterdiğinde ise şirket Çin ve Japonya’da artan kripto para düzenlemeleri sebebi ile Malta’da bir ofis açma girişimleri olduğunu açıklamıştır. Nisan 2018 tarihinde ise Bermuda Hükümeti ile bir uzlaşı belgesi imzalamıştırlar. Bu anlaşmanın birkaç ay sonrasında ise menkul kıymetler belirteçleri ticareti için bir platform geliştirmek amacı ile Malta Borsası ile benzer bir anlaşma yapılmıştır.

2019 yılına gelindiği zaman ise şirketin Avrupa’da etkisini ve kullanımını artırmak amacı ile Binance.com borsasından bağımsız bir kuruluş olan Binance Jersey duyurulmuştur. Jersey, İngiliz Sterlini ve Euro gibi fiat para birimleri ile alım-satım yapılabilmesine olanak sağlıyordu. Tarih 31 Ekim 2020 tarihine geldiği zaman ise Binance tarafından yapılan açıklama ile Jersey borsasının artık kullanılmayacağı bildirildi. Kullanıcılar bu duyuru sonrasında 9 Kasım 2020 tarihine kadar alım-satım ve para çekimi işlemlerine devam edebildiler. Binance Jersey’in tamamen kapatılması işlemi ise 30 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşmiştir.

binance kayıt

Ağustos 2018 tarihine bakıldığı zaman Binance, diğer üç büyük kripto para borsası ile birlikte stabil kripto para projesi için 32.000.000 USD toplamıştır. Stabil kripto para biriminin amacı ise Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin dalgalanan fiyatlarına karşı stabil kalabilecek bir kripto para seçeneği oluşturmaktı.

Tarih Ocak 2019’a geldiği zaman ise şirket Mastercard ve Visa dahil olmak üzere kredi kartı ile kripto para alım-satım olanağını sağlayabilmek amacı ile İsrail merkezli ödeme işlemcisi Simplex ile ortaklık ilan etti. Kredi kartı ile yapılacak satın alım işlemleri Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple ile sınırlı olacak ayrıca Simplex’in yerel banka politikalarına tabi tutulacaktı.

7 Mayıs 2019 gününe gelindiği zaman ise Binance, büyük ölçekli bir güvenlik ihlaline kurban olduğunu açıklamıştır. Bilgisayar korsanları bu tarihte yaklaşık olarak 40.000.000 USD değerinde 7.000 adet Bitcoin’i Binance’tan çalmıştır. Bu olayın üzerine kurucu CZ, bilgisayar korsanlarının phishing, virüs ve benzeri saldırı yöntemlerini kullandığını ve işlemlerin mevcut güvenlik kontrollerini aşacak şekilde yapılandırıldıklarını açıkladı. Binance, bu süreç içerisinde para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmuş olsa da alım-satım işlemlerine herhangi bir müdahale gerçekleştirmemiştir. Bu olay sonrasında ise Binance, SAFU adını vermiş olduğu güvenli varlık fonu aracılığı ile müşterilerine teminat ödemesi yapmayı kabul etmiştir.

21 Mayıs 2020 tarihinde ise Malta Finansal Hizmetler Kurumu, Binance’a ‘’Malta merkezli kripto para’’ şirketi olarak atıfta bulunulan medya raporlarına yanıt niteliğinde bir kamuoyu açıklaması gerçekleştirdi.

Binance tüm bunlara ek olarak Hindistan’ın en büyük kripto para borsası olan WazirX’i de satın almış ve Binance Launchpad aracılığı ile Matic Network’ün IEO satışını gerçekleştirmiştir.

Binance Kimlik Onayı Güvenilir Midir?

Binance, her kripto para borsasının yapmakta olduğu gibi kullanıcılarının belirli bir tutar üzerinde para yatırma ve çekme işlemleri yapabilmesi için kimlik onayı şartı koymuştur. Temel amacı para kaçakçılığını engellemek olan bu işlem ayrıca kullanıcıların platform içerisinde daha güvenilir işlemler yapabilmesi için de fayda sağlamaktadır. Kimlik onayı işlemi ile borsa müşterilerini tanımış ve olası hukuki bir olay yaşanması durumunda kendisini korumuş olmaktadır.

Binance borsasında kimlik onayı yapmak diğer rakiplerine kıyasla oldukça güvenilir bir şeydir. Fakat, şunun unutulmaması gerekiyor ki Binance kullanıcılarını kimlik onayı yapmak için zorlamamaktadır ve kimlik onayı kullanıcının kendi isteği doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Her ne kadar kimlik onayı yapıldığı zaman birçok işlem limiti ciddi oranda artıyor olsa da kimlik onayı yapılmaksızın Binance üzerinde işlem yapabilme olanakları sağlanmaktadır.

binance kayıt ol

Neden Binance?

Kripto para alım-satım işlemleriniz için Binance borsasını tercih edebileceğiniz bazı özel nedenler bulunmaktadır. Bunlar ise;

Yüksek İşlem Hacmi

Tüm kripto para borsaları arasında en popüler olmayı başarmış ve en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsasıdır. Ayrıca, yüksek işlem hacminin getirdiği bir diğer avantaj ise işlemlerinizin anlık olarak gerçekleşmesi için hiç bekleme süresinin olmamasıdır. Bir diğer yandan Binance borsası içerisinde bulunan düşük hacimli işlem paritelerini de zaman zaman kaldırmaktadır. Bu şekilde borsa içerisinde yer alan işlem pariteleri sürekli olarak likit olma özelliğine sahip olmaktadır.

Güvenilirlik

Her ne kadar kripto para borsaları günümüzde pek fazla güvenilir olmasa da bunların içinde karşılaştırılma yapıldığı zaman en güvenilir olarak hiç kuşkusuz Binance seçilecektir. Bunun sebebi ise kullanıcılara karşı olan sorumluluğu ve kaliteli hizmet sunabilmek için Binance’ın hiçbir şeyden ödün vermiyor olmasıdır.

Çeşitli İşlem Pariteleri

Binance, birçok kripto para birimi ile işlem yapılması olanağının yanı sıra her kripto para birimi için ise tek bir işlem çifti yerine çeşitli işlem çiftleri sunmaktadır. Bu da burada listelenen kripto para birimlerinin çeşitli para birimleri ve kripto para birimleri arasında işlem yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca, borsa içerisinde listelenen kripto para birimleri belirli şartları sağladıktan ve bu şartların dışına çıkmadığı sürece borsada listelenmiş şekilde kalacağından dolayı sunulan bu işlem çiftleri kesinlikle likit olma özelliği bulunmayan çiftler olmamakla birlikte kripto para piyasası içerisinde kendisini kanıtlamış kripto para birimleri ile sunulmaktadır.

Para Yatırma-Çekme Kolaylıkları

Gerek kripto para gerekse fiat para birimleri ile para yatırma ve çekme seçenekleri sunan Binance tüm bunlara ek olarak kredi kartı kullanarak bakiye yükleme seçeneğini de kullanıcılarına sunmaktadır. Rakiplerine kıyasla oldukça uygun komisyon oranları ile para çekme hizmeti sunuyor olması, çok fazla kripto para birimi ile para transferlerine ve fiat para birimi transferlerine olanak sağlıyor olması da kesinlikle oldukça büyük avantajlar arasında yer almaktadır.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Bankacılık ve Finans mezunu, 24 yaşında Ekonomi meraklısı birisiyim. Aktif olarak web sitem için yazılar hazırlıyor ve trade işlemleri gerçekleştiriyorum. Yaklaşık olarak 7 yıllık trade deneyimim bulunmaktadır.

Yorum Yap